websikehealthcheck

Blog...

Bébiételes üvegektől a díjnyertes lekvárokig – természetes ízek a Papp Lekvár Manufaktúrától

Cukormentes, paleo lekvárok - Papp Lekvár Manufaktúra - Mentes gasztro

Ha tudatos vagy a táplálkozás terén és odafigyelsz rá, hogy az ételeidet a megfelelő alapanyagokból készítsd, akkor bizonyára te is gyakran olvasgatod a címkéket a boltokban.
Például a lekvárokét: érdemes megnézni, hogy az első ránézésre csodaszép baracklekvár valójában mennyi barackot is tartalmaz. Gyakran ugyanis nagy része cukor és különféle adalékanyagok. Ezek persze elkerülhetők, ha a nagyobb üzletek helyett a kistermelők, manufaktúrák vagy a piacok felé vesszük az irányt. Így találhatunk rá olyan márkákra, mint a Papp Lekvár Manufaktúra, ahol a lekvár tényleg gyümölcsből (vagy épp zöldségből) készül.

A sárgabaracktól a zellerig

Papp Miklós manufaktúrájában, Vácrátóton több, mint 15 éve készülnek az igazi, házi jellegű lekvárok, féltve őrzött, titkos recept alapján. A legfontosabb összetevők a többnyire saját termesztésű illetve más termelőktől beszerzett, gondosan válogatott gyümölcsök és zöldségek. Eleinte a kiürült bébiételes üvegeket töltötték meg a saját feketeribizli lekvárral, majd megszületett a Papp Lekvár Manufaktúra és az első lekvárokat hamarosan számos különleges íz követte.

Minden lekvárt és szörpöt kevés cukorral, színezék nélkül és egy kíméletes, forralás nélküli eljárással készítenek, hogy azok a lehető leginkább megőrizzék természetes ízüket és vitamintartalmukat. Így tehát a baracklekvárnak itt tényleg barack íze van.

A hagyományos ízek mellett igazi különlegességek is készülnek a Manufaktúrában: ilyen például a chilis eperlekvár, a rumos-csokoládés meggylekvár, a fahéjas alma lekvár, a zellerlekvár vagy a fokhagymalekvár.

A különlegességek mellett a kedvenceim a natúr, paleo lekvárok, melyek nem tartalmaznak cukrot sőt, még édesítőszereket sem!

Karácsonyi linzerek, Natúr homoktövis-alma lekvárral

100% gyümölcs, cukor nélkül

A különlegességek mellett a kedvenceim a natúr, paleo lekvárok, melyek nem tartalmaznak cukrot sőt, még édesítőszereket sem! Így tehát a természetes gyümölcs íz garantált és az így készült natúr lekvárok a legtöbb diétába is beilleszthetők.

A natúr kategóriában több más gyümölcs mellett találunk meggy, sárgabarack, feketeribizli és eper lekvárt a zöldség kategóriában pedig natúr fokhagyma krémet, medvehagyma krémet és zeller krémet is.

Ha Te is kipróbálnád a Papp Lekvár Manufaktúra díjnyertes lekvárjait nézz szét az áruházukban, ahol a lekvárok mellett szörpöket is találsz: https://www.hazi-lekvar.hu/

Hevesi Szandra
Vannak dolgok, amikről nem vagyok hajlandó lemondani ételérzékenység ide vagy oda. Ilyen egy habos cappuccino vagy egy olasz pizza. A Mentes gasztrot azért hoztam létre, hogy összegyűjtsem azokat a kipróbált és bevált recepteket, megmutassam azokat a termékeket és vendéglátóhelyeket, amelyek segítenek abban, hogy ételallergiásként / érzékenyként se kelljen lemondanod a gasztro élményekről.

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük