websikehealthcheck

Rólam

 

Hevesi Szandra - Mentes Gasztro - tejmentes táplálkozás - egészséges életmód

 

 

Nem kell, hogy a lemondásról szóljon…

Az egészséges életmód vagy mentes táplálkozás nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a kedvenc ételeidről… és furcsa állagú, fűrészpor ízű dolgokat kell enned.

A sokadik sikertelen próbálkozás után érthető, ha eleged van a mentes receptekből és az új alapanyagokból, és hagyod az egészet… nem is kell annyira az az almás pite…

Dehogynem kell! Azok az ízek, amik korábban örömet okoztak, amik összehozták a családot, amikkel indítottad a napod, vagy épp megjutalmaztad magad, ha elértél valamit, nem tűnhetnek el az életedből!

Pontosan tudom, milyen érzés, amikor kapsz egy listát arról, hogy mit ehetsz és szembesülsz vele, hogy olyan alapvető dolgokat kell kihagynod ezután, mint a tejtermékek, a tojás vagy a liszt. Gyorsan végigpörgeted a szokásos recepteket és a következő gondolat:

“Most mégis mit fogok enni?!”

 

 

Keresgélés, próbálkozás, kísérletezés…

Én a tejtermékeket száműztem az életemből, ami eleinte nagyon nehéz volt. Rettentően hiányzott egy normális cappuccino, egy finom, krémes süti vagy egy extra sajtos pizza.
Az évek során rengeteg alapanyagot, receptet kipróbáltam és megtaláltam azokat a helyeket is, ahol mindig találok valami mentes finomságot és nem kell aggódnom az összetevők miatt.

Tudom, hogy mekkora problémát jelentenek a leghétköznapibb dolgok is ennek az útnak az elején, és hogy mennyi időt és energiát vesz el a folyamatos keresgélés, próbálkozás, kísérletezés – a félresikerült dolgokról és a csalódásról nem is beszélve.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, de szerencsések vagyunk, hiszen ma már egyre több mentes termék készül és sok vendéglátóhely is odafigyel a speciális igényekre. De előfordul, hogy csak kevesen ismerik őket.

Ezért hoztam létre a Mentes Gasztrot, hogy összegyűjtsem azokat a sokszorosan kipróbált és bevált recepteket, megmutassam azokat az alapanyagokat, termékeket és vendéglátóhelyeket, amelyek segítenek abban, hogy az egészséges életmód vagy valamilyen mentes diéta miatt ne érezd magad állandóan bekorlátozva.

 

 

Hevesi Szandra - Tejmentes vendéglátóhelyek - Mentes Gasztro